Diesel horloges, hoe worden ze gewaardeerd?

 

 

Diesel horloges worden door mannen enorm gewaardeerd. Dat is wel af te leiden aan de steeds maar grotere aantallen Diesel horloges die door heren worden gekocht. Een diesel horloge is haast niet meer weg te denken uit het toch zeer concurrerende segment herenhorloges. De reden waardoor dit komt ligt onder andere aan de verandering die de horloges heren hebben doorgemaakt de afgelopen jaren.

 

 

Horloges heren, een enorme verandering

De klassieke horloges heren uit de vorige eeuw hebben plaats moeten maken voor trendy horloges heren merken. Deze trendy horloges heren zijn het speelveld geworden van de grote fashion labels, zoals diesel, TW Steel, Guess. Traditionele horlogemerken die zich gespecialiseerd hadden in het maken van horloges heren en daar verder geen andere business bij deden, zijn in hun ontwikkeling stil blijven staat, zo lijkt het. Een goed voorbeeld hiervan zijn de horloges heren van het merk Festina. Een groot horlogemerk, maar langzaam uit het beeld van de man van nu verdwenen. Een belangrijke trend is aan deze wisseling van de wacht debet aan. Mannen zijn hun horloge heren gaan zien als een verlengstuk van hun outfit en identiteit. En daarmee is een herenhorloge een vervangbaar iets geworden dat moet passen bij het moment en de outfit van die dag. De trendy horloges van o.a. een merk zoals Diesel sluiten perfect op deze behoefte aan.

 

Een Diesel horloge slechts zelden om functionele redenen gekocht

De reden waarom mannen een trendy Watch, zoals een Diesel horloge kopen, is zelden nog omdat een horloge voorziet in het waarnemen van de tijd. Daar hebben mannen tegenwoordig een iphone voor. Mannen kopen een Diesel horloges, omdat het hun identiteit versterkt en gewoon hele mooie horloges heren zijn. Met het enorme assortiment aan horloges heren, heeft bijna elke man wel interesse in Diesel horloges, waarbij het van details afdankt voor welk horloge gekozen wordt

 

Diesel horloges, horloges heren met details

 

Als we de nieuwste generatie Diesel horloges onder de loep nemen, dan valt op hoe getailleerd de ontwerpen zijn. Pak bijvoorbeeld eens de wijzerplaat. De wijzers, tijdsaanduiding, chronograag. Alles is geraffineerd tot in detail uitgewerkt. Met uiterste precisie. Een goed voorbeeld hiervan is het recentelijk gelanceerde DZ7322 Diesel horloge. Dit horloge heren uit de MR Daddy collectie heeft een 57mm kastdiameter met een wijzerplaat waarop veel gebeurd, zonder dat dit storend is. De licht blauwe wijzerplaat heeft de volgende elementen;

 

  • Analoge tijdsaanduiding, inclusief chronograaf

  • Digitale tijdsaanduiding, inclusief 2e tijdsaanduiding, timer en datum

  • 2e tijdsaanduiding

  • 3e tijdsaanduiding

  • Analoge datumweergave

 

Bijzonder veel functies dus, die zoals ze bij dit diesel horloge gepresenteerd worden, zorgen voor een ongekend mooie look. Kenmerkend voor de Diesel horloges uit de MR Daddy collectie. Daarnaast is de combinatie van een licht blauwe wijzerplaat in combinatie met cognac –bruine, lederen band een toonbeeld van ‘fashion’. En was dat niet de reden waarom mannen tegenwoordig hun horloges kopen en de Diesel horlogs in het bijzonder enorm waarderen? Diesel heeft dit met haar horloges dus uitstekend begrepen en opgevolgd met een collectie diesel horloges, waarbij functionaliteit en design hand in hand gaan.

 

 

 

 

 

 

Diesel horloges